scroll

+31 10 – 429 2727

Call us

Kunsttransport in alle rust

Uw collectie of ontwerpen mogen gezien worden. Speciale exposities, de uitwisseling van objecten, restauraties of zelfs het opbouwen of verbouwen van een tentoonstelling komen regelmatig voor. Onze oplossingen in kunsttransport helpen musea, architecten en instituten met het veilig verplaatsen van hun collecties. Met zorg voor uw goederen houden we transportrisico’s klein en beheersbaar. Elk object komt veilig op zijn plaats van bestemming.

Al meer dan 25 jaar vervoert Condor Transportspecialisten elk soort kunstobject naar verschillende bestemmingen. Daar zaten regelmatig uitdagende stukken tussen. Van heel kwetsbaar tot soms onhandelbaar vanwege gewicht, omvang of de ruimte waar het object uit of in moest. Toch vinden we altijd een oplossing. Van vingerhoedje tot meesterwerk, wij weten wat er nodig is én hebben de technieken in huis voor een veilig kunsttransport.

  • Geklimatiseerd transport en opslag
  • Veilig en juist verpakken
  • Afhandeling transportdocumenten

Kunsttransport geklimatiseerd

Kunstobjecten vragen doorgaans geklimatiseerde omstandigheden die de kwaliteit borgen. Om de temperatuur en vochtigheid te reguleren, gebruikt Condor Transportspecialisten middelen zoals geïsoleerde verpakkingen en geconditioneerde transportwagens. Zo creëren we dezelfde condities tijdens het transport en gedurende de opslag als de condities van de expositie.

 

Verpakkingsmateriaal en techniek

Hoe fragieler een object, hoe meer zorg het nodig heeft in de manier van verpakken. Of misschien beter gezegd de manier van ombouwen of vastzetten. Elk object heeft een eigen optimale verpakkingstechniek. Op basis van ervaring en inzicht weten we waar we rekening mee moeten houden. Bijvoorbeeld als het gaat om de chemische reactie tussen object en verpakkingsmateriaal.

 

Transportdocumentatie

Wanneer uw kunsttransport de grens overgaat, moeten de nodige papieren geregeld worden. Voldoet het transport van laden tot levering aan de eisen en de documentatie die daaraan gekoppeld is? Voorkom vertragingen door vooraf alles goed te laten regelen.

Rust tijdens uw kunsttransport

Met zorg voor uw goederen en inventieve oplossingen creëren we rust tijden uw kunsttransport. Hoe complex de ruimte of hoe afwijkend het object ook is vanwege haar omvang of gewicht, er is altijd een beste manier van handelen. Die beste manier vinden wij. Dat gebeurt uiteraard ook op een veilige manier. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van extra sloten, door in één keer door te rijden of door adequaat te handelen in geval van calamiteiten.

“De hele manier van organisatie gaf ons een
gevoel van vertrouwen. Eigenlijk wel
indrukwekkend hoe goed alles geregeld was
.”

-Kunsttransport voor Biesbosmuseum –

Dat is een stuk ervaring, maar ook bewust zijn van de waarde die elk object heeft. Door grondig en doordacht te handelen ontstaat een soepel proces waarbinnen inpakken, laden, vervoeren, eventueel opslaan en levering nauwgezet op elkaar zijn afgestemd.

 

Minimaliseer de risico’s

Uw kunsttransport begint met een risicoinventarisatie. Daarvoor kijken we op locatie van ‘object naar traject’. Door de locatie en de transportroute te beoordelen, brengen we in kaart welke obstakels we tegen kunnen komen. Elke bedreiging voor het object markeren wij als risico. Met deze risico’s in kaart gebracht, bedenken we oplossingen die mogelijke beschadigingen zo veel mogelijk uitsluiten. Vanuit dit plan van aanpak verloopt uw kunsttransport met minimale risico’s.

Wat uw kunsttransport ook inhoudt, vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan en ontdek hoe wij uw project kunnen aanpakken.